Партибрејкерси 4. септембра на Ташу

БЕОГРАД: Рок бенд Партибрејкерс најавио је да ће одржати велики београдски концерт 4. септембра у 21.00 сат на стадиону "Ташмајдан".
s
Фото: Youtube Printscreen

Бенду певача Зорана Костића Цанета и гитаристе Небојше Антонијевића Антона биће ово у каријери трећи самостални концерт на Ташмајдану, где су били 1996. и две деценије касније, 2016. године, када је слоган био "Таш је наш".

Претходни велики београдских концерт Брејкерса био је 2019. године у Хали спортова.

Партибрејкерс су на званичној фејсбук страни поставили визуал свог првог великог концерта у Београду од почетка пандемије ковид-19, на коме је слоган: "Добро дошли".

Иначе, Костићев тадашња група Радничка контрола свирала је пре четири деценије, у септембру 1981. године на стадиону Ташмајдан, на дводневној смотри новоталасаних бендова АБРС. Наступ Радничке контроле је био прекинут због Цанетовог провоцирања публике, а његово понашање је изазавало и морално политичке расправе у новинама. Радничка контрола се убрзо распала, а Партибрејкерс су основани у августу 1982. године.

Од сировог и бучног дебија "Партибрејкерс" (1985), са песама попут "Хиљаду година" , "Улични ходач" и "Она живи на брду", преко следећа два албума на којима су забележени "Пут", "Прстен", "Крени према мени" и "Оно што покушавам сад", Партибрејкерс су се наметнули као једно од најаутентичнијих и најутицајнијих имена југословенске и српске рок сцене.

Препознатљив по Костићевој посебној боји гласа и начину певања, његовим стиховима испуњеним уличном и животном мудрошћу, као и набуџеном блузичном гитаром Антонијевића, бенд је објавио и албуме "Кисело и слатко" (1994), "Ледено доба" (1997), "Грамзивост и похлепа" (2002), "Слобода или ништа" (2007) и "Сиротињско царство" (2015).

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести