Пијанистички концерт Владимира Милошевића у Синагоги

НОВИ САД: Пијаниста Владимир Милошевић наступа вечерас у Синагоги на концерту који почиње у 20 часова.
vladimir milosevic
Фото: Youtube Printscreen

Најистакнутији пијаниста своје генерације, како је најављен, Владимир Милошевић ће на овом концерту извести Бахову Партиту бр. 2, у ц-молу, Шопенову Баладу бр. 2, оп. 38 у Ф-дуру, и Баладу бр. 4, оп. 52 у ф-молу, Равелов “Ноћни гаспар” и Токату оп.11 Прокофјева.

Владимир Милошевић је добитник признања „уметник у успону“ за 2013. годину, које додељује Удружење концертних уметника Њујорка, подсећа организатор овог концерта Музичка омладина Новог Сада, и додаје да му је то омогућило да наступи са Симфонијским оркестром Њујоршке уметничке академије, с којим је извео Први клавирски концерт у б-молу Чајковског.

Овај уметник је концертирао широм Европе и света, а као победник конкурса „Concerti in Villa” у Виченци дебитовао је пред америчком публиком, у чувеном Карнеги холу у Њујорку. У досадашњој каријери је наступао са бројним солистима и оркестрима, а редовно концертира и као камерни музичар у дуу с виолончелистом Драганом Ђорђевићем. Милошевић је победник више конкурса у Француској, добитник награда на такмичењима у Португалији, Пољској, и Боралу (Аустралија). Након основног и средњег музичког образовања у Лесковцу, Владимир Милошевић је завршио Факултет музичке уметности у Београду, и магистрирао, а тренутно је запослен на тамошњој Катедри за клавир, у звању ванредног професора. Усавршавао се у иностранству, и похађао пијанистичке курсеве код еминентних пијаниста.

Улазнице за овај концерт стају 300 динара и продају се у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452 -344) до 8 до 14 сати, као и два сата пред почетак концерта на улазу у Синагогу.

Н.П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести