Пласидо Доминго затвара 8. септембра Белеф, карте у продаји

БЕОГРАД: Шпански оперски певач Пласидо Доминго наступиће 8. септембра (21:00) на београдском стадиону "Ташмајдан" на затварању Белеф-а, за који данас почиње продаја улазница преко мреже Тицкетс.рс, саопштили су данас организатори.
plasido domingo
Фото: Youtube Printscreen

Уз Доминга ће наступити сопранисткиње Ана Пироци и Марија Јелић, а у пратњи Симфонијског оркестра Радио-Телевизије Србије, под диригентском палицом Диана Чобанова, саопштио је Белеф.

Доминго последњих година углавном пева баритонске улоге, са којима је и започео своју богату уметничку каријеру, а широм света савременој публици је постао познат као један од "Три тенора" са колегама Лучаном Паваротијем (1935.2007) и Хозеом Карерасом.

"Добитник највећих светских признања, Греми награда, почасних доктората и одликовања бројних држава, Доминго и даље исписује странице музичке историје у које спада и преко 150 различитих оперских улога, што није пошло за руком ниједном другом оперском певачу до сада", каже се у саопштењу.

Драмски колоратурни сопран из Италије Пироци је дебитовала 2012. године у Регионалном театру у Торину, а после наступа са диригентом Рикардом Мутијем на Фестивалу у Салцбургу 2013. почиње њена каријера на најзначајнијим светским оперским и концертним сценама.

Јелић успешно гради интернационалну каријеру, уз недавне наступе са светском оперском дивом Елином Гаранчом, ишчекујући свој дебитантски наступ у Карнеги холу у Њујорку, октобра ове године, каже се у саопштењу.

Чобанов је генерални музички директор државне опере у Пловдиву, резиденцијални је диригент хрватске националне опере у Загребу и главни гостујући диригента Народног позоришта у Београду и Новом Саду.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести