Почеле Новосадске музичке свечаности

Наступом Београдске филхармоније и солисте пијанисте Александра Гавриљука из Украјине, под вођством диригента Данијела Рајскина из Русије, почео је 38. фестивал НОМУС, а присутне на свечаном отварању поздравио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
nomus05_RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

„НОМУС је нераскидиви део Новог Сада, као и Музичка омладина која је, поред бројних признања и носилац Октобарске награде. Град Нови Сад ће јој стога увек бити и покровитељ, и пријатељ, и помоћ да истраје у намери да одржи висок уметнички ниво Фестивала, да и даље доводи најистакнутије уметнике. Желим да заједно растемо, да померамо границе успеха, и да што спремнији дочекамо 2021. годину када Нови Сад званично постаје Европска престоница културе. НОМУС је традиција, бренд и најбоља позивница да у априлу посетите Нови Сад“, нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Нови Сад ће од 19. до 29. априла бити место сусрета угледних уметника и ансамбала из преко двадесет земаља света. Укупно тринаест концерата, које ће приређивати велика имена домаће и стране сцене, одвијаће се у Синагоги, Градској кући и Српском народном позоришту. Завршницу Фестивала обележиће наступ светске звезде барокног и класичарског репертоара – сопранисткиње Роберте Инверници и ансамбла под називом Академија ''Херманс'' из Италије.

nomus09_RHA
nomus08_RHA
nomus07_RHA
nomus06_RHA
nomus04_RHA
nomus02_RHA
nomus01_RHA

Према речима организатора ово издање Фестивала обогатиће и два нешто другачија, некласична програма - један ће уприличити врхунски француски уметник Жил Апап с Дуом ''Медуотеран'', познат по виртуозитету и јединственим комбинацијама класике, џеза и музике народа света, а други хрватски ансамбл удараљки ''Sudar Percussion'' с програмом који се састоји од низа композиција француског великана Жана Мишела Жара, у посебним верзијама за ударачки ансамбл.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести