Почеле пријаве за Летњу џез академију Нови Сад-Дортмунд

НОВИ САД: Позив за учешће у раду седме Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд и формално је отворен, а пријаве ће се примати до 14. јула.
dzez akademija dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Пријавни лист заинтересовани полазници могу наћи на сајту Културног центра Новог Сада (www.kcns.org.rs) а могу и доћи лично у КЦНС, сваког радног дана од 10 до 14 часова. Подсетимо, Летња џез академија је настала и као потреба младих музичара из Новог Сада, али и yез музичара уопште, што да унапреде технику и прошире музичко знање, што да се свирају заједно. Протеклих година, осим музичара из Новог Сада, полазници су и њихове колеге из Дортмунда, те млади уметници од Београда, Сомбора, Суботице, Крагујевца, све до Сегедина и Сплита, што целој идеји даје посебну ноту, али и отвара неке нове просторе сарадње. Јер, осим што се свира џез, склапају се и пријатељства, те настају идеје о заједничким пројектима.

Девето издање Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд почеће 13. и трајаће до 21. јула, а са полазницима ће радити десет изузетних музичара и професора из Србије и Дортмунда на челу са професором Џез академије „Glenn Buchmann “, саксофонистом Увеом Платом.

Уз класичан едукативни програм припремљено је и неколико пратећих програма окренутих поклоницима џеза, попут наступа полазника и професора Летње џез академије, сваковечерњих џем сешна, све до „концерта изненађења”.

М. С. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести