Почео Новосадски џез фестивал: Вечерас у СНП-у концерти два квартета  

НОВИ САД: Прве вечери 23. Новосадског џез фестивала, који организује Културни центар Новог Сада, наступили су Модерн Арт Оркестра из Будимпеште и састав Акшани Проџект из Новог Сада.
d
Фото: novisad.rs

Концертни програм биће одржан од 25. до 28. новембра у Малој сали, на сцени “Пера Добриновић” Српског народног позоришта. Овогодишњи фестивал представиће неке од најпопуларнијих састава и светски прослављене музичаре регионалне џез сцене. Модеран, класичан, несвакидашњи и квалитетан џез на сцену Српског народног позоришта доносе ансамбли из Србије, Босне и Хецеговине, Хрватске, Словеније и Мађарске.

Новосадски џез фестивал је још једна од изузетних манифестација по којој је наш град препознатљив и која традиционално успева да задржи квалитет и аутентичност програма. Поклоници џез музике, сигуран сам, са нестрпљењем очекују овај догађај и неће ни овога пута бити разочарани, јер ћемо у наредним данима имати прилику да чујемо врхунске ансамбле и саставе. Не треба заборавити ни сјајан едукативни програм, односно радионице које држе највећи мајстори џеза и на тај начин помажу другим уметницима да остваре свој пун потенцијал. Лепо је и у овим изазовним временима чути музику уживо, наравно, уз поштовање превентивних епидемиолошких мера. Честитам организаторима што су успели да окупе светски значајне извођаче овог региона којима желим добру свирку, истакао је члан Градског већа за културу Далибор Рожић који је и отворио Фестивал.

Фото: novisad.rs

Другог дана манифестације, музички сладокусци ће имати прилику да прате концерте Бојан Цветковић квартета и Лана Јањанин квартета. У суботу, 27. новембра из Љубљане, Новог Сада, Београда и Суботице у Српско народно позориште стиже састав Супер сакс 4, а биће одржан и концерт љубљанског састава Тео Колори & Моменто Цигано. Овогодишњи Новосадски џез фестивал затварају Синан Алимановић квартет и Ненад Василић трио.

Како је публика овог фестивала и навикла, специјална посластица биће традиционални Џем сешн у Позоришном клубу Трема, сваке вечери након концертног програма, од 22.30 часова који ће уприличити Хаус Бенд.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести