Предвидео да ће Авици постати део Клуба27

DJ Laidback Luke 'предвидио' је смрт Авиција (Avicii), једног од најпопуларнијих диџејева који је јуче у 28. години живота преминуо у Оману, пише британски Сан.
avici dj
Фото: Youtube Printscreen

У разговору за часописБилборд је пре три године упозоравао на ризике који долазе уз ексцентричан животни стил који воде диџејеви.

Laidback Luke, правим именом Лукас Корнелис Цорнелис ван Шепинген, тада је рекао да страхује за живот свог колеге и пријатеља, те да сумња да би се могао придружити злогласном 'Клубу 27': младим и талентираним музичарима  попут Ејми Вајнхаус, Џима Морисона, Курта Кобејна и Јимија Хендрикса, који су од дроге или алкохола скончали са својих 27 година.:

"Диџејеви на турнеји у просеку ноћу спавају четири сата, а уз пиће, афтере и све остало... За разлику од поп, рок или реп музичара који иду на турнеје у циклусима, диџеј је увек на турнеји", рекао је.

Авици чије је право име Тим Берглинг, ангажовао  је Laidback Luka да свира у његовом клубу на Ибици. Каже да је био шокиран колико је уморно Авици изгледао док се борио са својим проблемима:

"У том тренутку, видио сам свог пријатеља, који има 26 година, како постаје дио 'Клуба 27'. Звучи грозно, но истина је, тада ме преплавио невероватан осећај фрустрације", вели.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести