„Рамштајн“ одложио турнеју за 2021.

Велика турнеја легендарног „Рамштајна“, из објективних разлога, одложена је за 2021. годину - родоначелници индустријског метала, требало је ватреним наступима на стадионима да одушевљавају на десетине хиљада обожавалаца, пише портал Лаудер саунд а јавља и РТС. 
r
Фото: Youtube Printscreen

Нажалост, коронавирус је то спречио и као и сви уметници и извођачи, и момци из „Рамштајна“ планове за ово лето одложили су за следеће. Ипак, они који нешто знају о наступима ове групе, тврде да ће се чекање исплатити.

Шоу који је од почетка до краја испуњен изузетним емотивним набојем често делује као да се одвија на бини ишчупаној из „Побеснелог Макса“. Сваки пут када пламенови полете увис уз подршку оштрих рифова, публика то осети у грудном кошу.

Од необичних конструкција по бини, безброј извора пламена, преко стубова црног дима, па све до невероватног осветљења и конфета(?!), све је намењено импресионирању публике. И после четврт века на сцени, ови рок титани и даље подижу стандарде јер чак и у планирање турнеје крећу са визијом да направе гласнији, блештавији и бољи шоу него претходног пута.

Сурфовање по публици, самострел који испаљује пламен... Легенде индустријског метала не плаше се да употебе реквизите и примене их у рафинираним триковима јер имају подршку од својих обожавалаца. А трик на који је публика навикла за време хита „Ду хаст“, када трче напред-назад преко публике, и даље одузима дах.

Иако ватре има доста на наступима овог бенда, она није једина спектакуларна компонента концерата, нарочито када је у питању брижљиво осмишљен сваки секунд турнеје.

Кад се бенд изрони из бине непосредно пред нумеру „Дојчланд“, носећи запаљене огртаче са капуљачама, који изгледају као да су купљени на сајбер-штанду, нико не зна шта се догађа. А још мање када се чланови групе потом баце на шармантни али помало збуњујући плес. То је толико постмодерно да то може само „Рамштајн“.

Пре него што спектакл почне, глас од којег вас подилази језа обрати се публици обавештавајући је да би бенд заиста волео да нико не прави видео-снимке. То није најава која наилази на одобравање, али момци то раде с разлогом. Нису забринути због тога што ће снимци лошег квалитета завршити на мрежама или ће арена напуњена камерама покварити нечије искуство. „Рамштајн“ жели да публика учествује у концерту и ужива у њему, а не да вече проведе снимајући оно што се дешава.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести