Ринго Стар слави 80 и има онлајн рођендански концерт

ЛОС АНЂЕЛЕС: Бубњар Битлса Ринго Стар данас слави 80 рођендан, а како већ 11 недеља није изашао из куће у Лос Анђелесу јер му је социјана дистанца императив, прославу ће направити ноћас на Youtube каналу - биће то хуманитарни концерт на коме ће учествовати и Пол Макартни.
ringo star
Фото: Tanjug (John Stillwell/Pool Photo via AP)

Како каже и данас му недостају његова непрежаљена браћа Џон (Ленон, убијен у децембру 1980) и Џорџ (Харисон који је изгубио битку са раком 2001), али ће зато Пол (78) бити ту.

Концет ће бити на званичном каналу Ринго Стара.

Почеће ноћас по средњоевропском времену у 2.00.

Честитке су стигле са свих страна, са међународне свемирске станице, али и од бившег бубњара Битлса Пета Беста кога је Ринго заменио пре него што је група стекла ултра глобалну популарност.

Биће то комбинација кућне свирке и материјала који до сада нису објављени, а наступиће и Шерил Кроу, Шилу И, Гери Кларк Џуниор и Бен Харпер.

Стар ће у програм уврстити и “With a Little Help From My Friends”, коју је снимио порошле године са “All star бендом” чији је оснивач.

Стар, који живи у Лос Анђелесу каже да се осећа као да су му 24, преносе амерички медији.

Себи је пожелео да доживи стоту и да и тада свира бубњеве у које се заљубио као тинејџер када су му у болницу где се лечио од туберкулозе донели један на поклон.

Дуговечност и енергичност како каже дугује томе што он и његова супруга не једу глупости већ броколи и боровнице.

Ринго је недавно објавио албум Grow Old With Me, на који је уврстио и један необјављен Ленонов снимак. Тим поводом је додао “Џон је још у мом животу. Он ми је даровао тај албум”.

Разочарало га је што је пандемија одложила и турнеју његовог новог бенда али и за август 2021. премијеру документарног филма о Битлсима који је жељно ишчекивао. Филм о славној ливерпулској четворци “The Beatles: Get Back” осмишљен је као алтернативан поглед на чувени албум бенда из 1970. “Let It Be”,

Додаје да му је социјална дистанца императив и када је са породицом и када шета пса, да се труди да буде продуктиван.

Када смо заједно и једемо, деца су за једним столом, ја за другим, пријатељи за трећим, рекао је он и додао да му не смета што је стално код куће, јер има собу за вежбање која има одличну акустику, и другу уметничку.

Мада, додаје да мора да призна да му је у мају баш било тешко, јер је све одједном стало.

Чинило ми се да краја нема, рекао је Стар који у шали каже да ће следеће године овај 80 јубиларни рођендан прославити како доликује.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести