Серијал "Концерти у галерији" почиње  5. октобра у Београду

БЕОГРАД: Музички серијал "Концерти у галерији" почиње 5. октобра у Галерији Артгет звуком флауте, захваљујући Јовани Лазић и пијанисти Марку Богдановићу који ће овом приликом извести композиције Шумана, Рахмањинова и Хиндемита, најавили су из Културног центра Београда.
klasicna muzika note klavir pixa
Фото: pixabay.com

Биће то прилика да се чује још један концерт на отвореном у оквиру циклуса "Музика Трга".

У сарадњи са Удружењем саксофониста Србије, у среду, 7. октобра у 12.00 на Платоу испред Културног центра Београда (код фонтана) наступиће саксофониста Милан Савић и пијаниста Уки Оваскаинен.

Концерт је део 7. међународног фестивала саксофона Belgrade SAXperience.

Понедељак, 12. октобар у 20.00 је резервисан за љубитеље музике за клавир.

Пијанисткиња Лидија Матић извешће клавирске сонате Семјуела Барбера, Сергеја Прокофјева и Јозефа Хајдна, као и Баладу Фредерика Шопена.

"Концерт у галерији" који у октобру организујемо у Свечаној сали Скупштине Града, јесте завршни реситал докторског уметничког пројекта пијанисте Немање Егерића и одржаће се у четвртак, 22. октобра у 19.30.

Тема његовог докторског пројекта обухвата програмско и интерпретативно тумачење чувеног клавирског циклуса Оливијеа Месијана "Двадесет погледа на дете Исуса".

Месец у Галерији Артгет завршава се концертом виолинисткиње Мине Ђекић и пијанисте и композитора Милана Алексића у понедељак, 26. октобра у 20 сати.

Програм чине дела Г. Ф. Телемана и Ф. Шуберта, као и ауторска музика Милана Алексића.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести