Шпанија отказала учешће Доминга у позоришту Ла Зарузела

МАДРИД: Шпанска влада отказала је данас учешће тенора Пласида Доминга (79) у мадридском позоришту Ла Зарзуела, у мају, у светлу најновијих догађаја у вези са сексуалним наводима о недоличном понашању легендарног певача.
d
Фото: Tanjug (AP Photo/Laszlo Balogh, File)

Одлука је донета дан након што је америчка унија која представља оперске извођаче саопштила да су њени истражитељи открили да наводи 27 жена показују јасан образац недоличног сексуалног понашања и злоупотребе моћи од стране певача у распону од најмање две деценије, када је био на руководећим позицијама у Вашингтонској националној опери и Опери Лос Анђелеса, пренео је АП.

Доминго се у уторак извинио женама које су га оптужиле за сексуално узнемиравање и непримерено понашање, рекавши да преузима пуну одговорност за своје поступке.

У саопштењу које је доставио медијима навео је да поштује жене које су се коначно осетиле довољно слободно да проговоре и да жели да оне знају да му је жао због повреда које им је нанео.

Прихватам потпуну одговорност за своје поступке и из овог искуства сам сазрео, додао је Доминго.

Доминго (79), чија каријера траје више од пет деценија и током које се налазио на високим положајима, рекао је да разуме да су се неке жене плашиле да изразе како се осећају због бриге да би то могло утицати негативно на њихову каријеру.

Истрага уније је прва од две независне истраге покренуте након што је више жена оптужило Доминга за сексуално узнемиравање и злоупотребу моћи.

Другу истрагу која је још у току, покренула је Опера Лос Анђелеса, где је Доминго био генерални директор од 2003. године, пре него што је поднео оставку у октобру.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести