Спектакл концерт Опере СНП-а 14. јануара за Српску нову годину

НОВИ САД: Гала концерт Опере Српског народног позоришта (СНП) у Новом Саду биће одржан поводом Српске нове године 14. јануара, најавили су из овог позоришта.
opera snp
Фото: Dnevnik (Branko Lučić)

У скоро два сата програма публика ће имати прилике да чује најпопуларније оперске арије и увертире, од “Набука”, преко “Књегиње Чардаша” до “Трубадура”, под супервизијом гостујућег маестра диригента из Санкт Петербурга - Михаила Синкевича.

Након серије успешних онлајн концерата који су током децембра извођени уживо из СНП-а и емитовани директно преко YouTube канала, опера се враћа уживо на сцену управо овим спектаклом.

"То је последња прича која нам је остала да испричамо и уједно најава наставка сезоне”, открио је директор Опере СНП-а Александар Станков.

“У последњој новогодишњој причи враћамо се на бину, али и публику полако враћамо у салу. Идеја је да представимо све оно што нам је иначе на репертоару али у неком, мало другачијем руху", објаснио је Станков.

Маестро из Русије Синкевич истакао је да је програм врло занимљив, јер је свака нумера својеврсно ремек дело.

“Врло је захтевно и за солисте и за оркестар и стога мислим да ће ово бити прави изазов. Али, период пандемије показао нам је колико нам је култура потребна, да је неопходно доћи у позориште и осетити музику", закључио је Синкевич.

Оперске јулијанске приче на програму су 14. јануара на сцени "Јован Ђорђевић", а ограничен број карата је у продаји на билетарници СНП-а.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести