Спектакл на Ташу поводом 50 година постојања YU групе

БЕОГРАД: Поводом прославе јубилеја YU групе, 50 година дуге каријере, која је заказана за 10. септембар на стадиону Ташмајдан, наступиће 12 извођача, најавили су организатори.
s
Фото: Youtube Printscreen

Међу многобројним гостима, потврђени су Тихомир Поп Асановић, Момчило Бајагић Бајага, Јанез Бончина Бенч, Дејан Цукић, Никола Чутурило Чутура, Бора Ђорђевић, као и Звонимир Ðукић Ђуле, Бруно Лангер, Сеад Липовача Зеле, Саша Локнер, Дадо Топић и Влатко Стефановски.

Чланови YU групе истакли су да је прослава овог јубилеја изузетно важан корак у каријери дугој више од пет деценија.

"Драго нам је и пуно нам је срце што ћемо окупити на једном месту толико драгих пријатеља, са којима ћемо заједно свирати и присетити се многобројних авантура. Сигурни смо да ће и публика уживати заједно са нама. Видимо се 10. септембра на Ташмајдану, поручили су чланови YU групе.

Витоуз Влатко Стефановски истакао је да му је велика част што ће бити "део спектакла", те да је позив да буде један од гостију "прихватио без размисљања.

"YU групу пратим од мојих гимназијских дана. Ишао сам на њихове концерте у Универзалној сали у Скопљу и уживао у њиховом једноставном, али аутентичном рок изразу. Браћа Јелић су иконе YU-рока. Њихово трајање је за свако поштовање", изјавио је Стефановски.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести