Спектакл Шкорпионса у Штарк арени

БЕОГРАД: Славни немачки хеви метал бенд Шкорпионс наступио је први пут у Србији, а већина фанова у Штарк арени сагласна је у оцени да је вредело чекати их.
Skorpions/Tanjug
Фото: Tanjug

Као што је бубњар Мики Ди најавио на јучерашњој конференцији за новинаре, приредили су рок спектакл, а више од 8.000 фанова свих генерација хорски је певало хитове "Wind of Change", "Send Me an Angel" и "Rock You Like a Hurricane".

Након прве песме "Going Out With a Bang" на огромном видео биму у позадини појавила се српска застава која је остала током целе нумере "Make It Real" са силутема чланова бенда.

"Добро вече, Београде! Како сте", поздравио публику певач Клаус Мајне на српском језику.

"Драго нам је да смо коначно ту. Жао нам је што нисмо могли да дођемо у децембру, али надокнадићемо вам вечерас", додао је на енглеском.

Након "Is There Anybody There?", "The Zoo", "Coast to Coast" током које су се Мајне, Рудолф Шенкер, Матијас Јабс и Павел Мацивода нашли са гитарама на крају дуге писте, тик уз публику, уследило је подсећање на седамдесете уз "Top of the Bill", "Steamrock Fever", "Speedy"s Coming" и "Catch Your Train".

"Током свих ових година градили смо чврсту грађевину", најавио је Мајне нумеру "We Built This House".

Окружени снопом плаве светлости, која се убрзо расула Ареном, чланови бенда Шкорпионс извели су акустичну верзију балада "Follonj Your Heart" и "Eye of the Storm", а Арену је осветљавало и мноштво мобилних телефона.

Хорско певање хита "Send Me an Angel" било је само увертира за легендарну "Wind of Change" када је цела Арена са подигнутим рукама певала без музичке пратње.

Као посвету фронтмену бенда Моторхед Лемију Килмистеру, шкорпиje су извеле "Overkill" што се наставило соло деоницом Микија Диа, који је са "Моторхедом већ наступао у Србији.

Громогласним аплаузом публика је испратила Дијев енергичан наступ на платформи која је лебдела изнад бине док су се на ЛЕД екранима појављивали омоти албума који су обележили каријеру Шкорпионса дугу више од 50 година. 

Жустри завршетак концерта уз "Blackout" и "Big City Nights" фанови су испратили на ногама, уверивши се да чланови немачког бенда итекако имају још шта да покажу својим млађим колегама.

За бис су наравно оставили најбоље - "Still Loving You", једну од најлепших балада свих времена, и "Rock You Like a Hurricane" коју је Мајне отпевао огрнут различитим заставама које је добио из публике.

На крају на леђима му је остала само српска и тако је захвалио Београду и пожелео лаку ноћ, заједно са Шенкером који је током целог концерта заједно са Мајнеом комуницирао са публиком и носио атмосферу читавог концерта.

"Шкорпионс" су одржали концерт у Београду у оквиру своје "Crazy Njorld" турнеје, а као предгрупа наступио је бенд "Дивље јагоде" који ове године слави четири деценије на музичкој сцени због чега им је специјални гост био први певач бенда Тони Јанковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести