Светски хитови на отварању Belgrade Beer Fest-а

БЕОГРАД: Остало је још две недеље до почетка 17. "Belgrade Beer Festa", који ће отворити јединствени музички спектакл "Rock opera" са хитовима култних бендова "Queen", "Deep Purple", "ЕКВ", "The Beatles" и Тине Тарнер.
e
Фото: pixabay.com

Оркестар Опере Српског народног позоришта и новосадског Биг бенда, под диригентском палицом Федора Вртачника, темељно се припрема за овај концерт, јер ће им то бити први наступ на отвореном и пред тако бројном публиком. 

За среду 14. август на Ушћу припремају посебан репертоар на коме ће се наћи више од 20 непролазних рок нумера, као што су "We Will Rock You", "Eye of the Tigar", "Smoke on the Water", "Пар година за нас", "Bohemian Rhapsody", "Љуљај ме нежно", "Stairway то Heaven", "Simply the best", "Proud Marry", "Help", "We are the Champions" и други хитови, које ће изводити солисти хора Опере Српског народног позоришта, али и познати уметници, попут глумице Јелене Гавриловић. 

Диригент Федор Вртачник истиче да је концепт "Rock opere" подједнако приступачан за све генерације које препознају истински квалитет који далеко одступа од већ виђених клишеа, јефтиних и наметнутих стандарда.

Овај пројекат намеће нове стандарде израде музичких аранжмана, интерпретације и самог музицирања, посебно када се изађе из акустичних сала. 

Продуцент Предраг Цветковић најављује рок спектакл, који звучи и изгледа као светски музички концерти. 

"Ја сам сигуран да је наступ Rock opere на Beer fest-у само почетак наше сарадње са фестивалима широм Европе, те да ће један овакав пројекат врло брзо заинтригирати уметнике широм света са којима ћемо радо сарађивати", додао је он.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести