Светски признат пијаниста Денеш Вајрон 5. новембра у Коларцу

БЕОГРАД: Сензационална техника, велика музикалност и широк спектар интересовања учинили су пијанисту Денеша Варјона једним од најузбудљивијих уметника на међународног музичкој сцени, а он ће у оквиру програма 52. Бемуса наступити 5. новембра у Коларчевој задужбини, саопштили су из Цебефа, организатора Бемуса.
klasicna muzika note klavir pixa
Фото: pixabay.com

На програму тог прворазредног музичког догађаја наћи ће се дела Бетовена, Шумана, Шопена и Бартока.

Денеш Варјон, рођен у Будимпешти, одличан је солиста, првокласни камерни музичар, уметнички директор фестивала и веома тражени клавирски педагог.

Круна његовог уметничког рада је овогодишње признање, награда "Кошут", највеће признање државе Мађарске за рад на пољу културе и уметности.

Денеш Варјон је тражени солиста престижних концертних сала, од њујоршког Карнеги хола до бечког Концертхауса и лондонског Вигмор хола.

Радо је виђен као концертни солиста с водећим светским симфонијским оркестрима као што су Будимпештански фестивалски оркестар, Оркестар Тонхале, Симфонијски оркестар Берлинског радија, Филхармонијски оркестар Санкт Петербурга, Камерни оркестар Европе, Руски национални оркестар, Кремерата Балтика, Академија St Martin in the Fields...

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести