Тасовац: Броградска филхармонија свира све Бетовенове симфоније 21. јуна у Београду

БЕОГРАД: Ниједна генерација филхармоничара у прошлости није била успешнија од ове садашње која заједно са нашим шефом-диригентом Габријелом Фелцом остварује врхунске резултате, стално померајући своје али и уметничке границе ове средине, истиче директор Београдске филхармоније Иван Тасовац.
tasovac foto susnjevic.JPG
Фото: Дневник (Слободан Шушњевић)

Тасовац истиче да је успех Београдске филхармоније базиран на суровим аудицијама, познавању светских трендова и преданости и одговорности најбољих музичара Србије и целог филхармонијског тима.

"То већ скоро две деценије прати навијачка подршка наше публике и константно менаџерско прилагођавање новим изазовима без сувишног кукумавчења. И зато смо данас ту где јесмо", наводи Тасовац у ауторском тексту за Танјуг.

Директор Београдске филхармоније наглашава да је мисија оркестра да представи врхунска извођења музике што ширем кругу публике.

"Као што Њујорк има Њујоршку, Берлин Берлинску тако и Београд има свој симбол - Београдску филхармонију. Она јесте екслузивна али само по квалитету - Београдска филхармонија припада и доступна је свима. И зато смо прошле године наступали и у Старој Пазови, Смедереву, Новом Саду, Ковиљачи, Бјељини...", наводи Тасовац.

Већ у првим данима 2020. године БФ свира, како он најављује, у Ваљеву концерте за бебе и клинце школског узраста.

"Постоји нешто што је импресивно на тим концертима. Пре свега то је, без обзира на географску позицију, посебна врста магије и емоције која се ствара између публике и музичара као и актуелност музике која је писана пре више деценија или векова".

Он наводи да је Београдска филхармонија већ сада спремна за финале актуелне концертне сезоне када ће 21. јуна 2020. године направити највећу музичку трку икада.

"Заједно са Дортмундском филхармонијом и нашим шефом диригентом Габријелом Фелцом извешћемо у Београду све Бетовенове симфоније у једном дану, а недељу дана касније поновићемо овај ''Бетовен маратон'' у Дортмунду", најављује Тасовац.

Према његовим речима, наредна сезона 2020/21 БФ до детаља је испланирана и већ се ради на визуелном идентитету нових тема којима ће се оркестар бавити.

"Започели смо серију преговора за међународне турнеје које ће бити део прославе 100 година Београдске филхармоније, а почетком наредне године очекујемо и расписивање међународног конкурса за идејно решење нове зграде Београдске филхармоније", завршава Тасовац.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести