Турнеја холограма Eјми Вајнхаус „на чекању”

Октобра прошле године откривено је да је у припреми турнеја холограма Ејми Вајнхаус. Међутим, компанија БАСЕ Холограм, која ради на пројекту, ове недеље је објавила да је турнеја “на чекању”.
1
Фото: EPA/STEFFEN SCHMIDT

У званичном саопштењу компаније наведено је да су се сусрели са “јединственим изазовима и осетљивостима”, пише Гардијан.

- Понекад се, током развоја оваквих веома амбициозних, врхунски уметничких пројеката заснованих на виртуелној реалности, сусрећемо са јединственим изазовима и осетљивостима због којих морамо да направимо корак назад - рекао је председник компаније Брајан Бекер.

Како је истакао, продукције су негде између шоуа на Бродвеју и концертног спектакла, што захтева креативно инжењерство, а та врста креативности не иде нужно у корак са роковима.

- То се и догодило са Ејми Вајнхаус. Обећали смо да ћемо славити њен живот са највећим могућим поштовањем - као што смо учинили раније са Ројом Орбисоном и Маријом Калас - и како бисмо испоштовали то обећање, стављамо турнеју на чекање док не изађемо на крај са нашом креативном спектакуларном продукцијом, примереном њеној упечатљивој каријери -  објаснио је он.

Пројекција певачице требало је да изводи дигитално ремастеризоване песме уз пратеће вокале и лајв бенд.

- Нама је ово као сан. Видети је поново на позорници је нешто посебно и не може се описати речима. Музика наше ћерке дотакла је животе милиона људи и изузетно нам пуно значи што ће се њено наслеђе одржати на овај иновативан и револуционаран начин - казао је отац певачице Мич Вајнхаус када је турнеја најављена.

Додао је да турнејом намеравају да подигну свест и да прикупе средства за “Фондацију Ејми Вајнхаус” која едукује младе људе о злоупотребама дроге и алкохола, пружа подршку онима који су у ризику те подупире развој младих у неповољном положају кроз музику.

Наступ холограмске Ејми требало би да траје од 75 до 110 минута.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести