У четвртак почиње Београдски џез фестивал

БЕОГРАД: Београдски џез фестивал под слоганом "Без граница" биће отворен 25. октобра, а током пет фестивалских дана наступиће више од 20 састава из целог света, изјавила је данас заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић.
r
Фото: pixabay.com

Она је рекла да ће београдска публика моћи да чује најинтригантније уметнике интернационалне и домаће сцене. "У вечерњим терминима публика ће моћи да чује најбоље извођаче из САД, Италије, Немачке, Јужне Кореје, Финске, Мађарске, Кубе, Шпаније, Израела и других земаља, али и домаће џезере, међу којима је бенд 'Fish in Oil', предводнике савременог звука у нашој земљи", рекла је Радуловић.

Вршилац дужности секретара за културу Иван Карл рекао је да је прошле године фестивал посетило 19.000 људи. Аташе за културу Амбасаде САД у Србији Мајкл Брук рекао је да џез представља слободу израза, иновацију и прогрес, што су, како је рекао, неопходни чиниоци сваког успешног друштва. Фестивал ће трајати до 29. октобра на две локације – у Дому омладине и у Комбанк дворани.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести