Вајтснејк на опроштајној турнеји долази у Београд

БЕОГРАД: Хард рок бенд Вајтснејк певача Дејвида Кавердејла на опроштајној светској турнеји одржаће концерт 6. јула 2022. године на стадиону "Ташмајдан" у Београду, саопштила је данас Авалон продукција.
е
Фото: Youtube Printscreen

"Част и привилегија ми је што сам увек наступао са најбољим музичарима, пред милионима људи широм света који су ме пратили и подржавали на овом невероватном путовању! Време је да ставим тачку на пет декадентних, фасцинантних и рептилских декада, а опроштај без Београда једноставно није могућ", поручио је Кавердејл.

Из Авалон продукције је наведено да је захваљујући њима београдски концерт "добио и светску ексклузиву", пошто ће само на Ташмајдану бину са Кавердејлом поделити његов колега из једне од постава легендарних Дип парпл, басиста и певач Глен Хјуз са својим бендом Дед дејзис.

"Вајтснејк и Дип парпл обожаваоци могу већ да наслуте како ће изгледати један од бисева", саопштио је Авалон.

Дип парпл са Кавердејлом и Хјузом наступио је 1975. године у београдској хали Пионир, а Вајтснејк је потом у пар наврата наступао у Београду, последњи пут 2019. на "Ташмајдану", када је концерт завршен по кишној олуји.

"Молим се сваки дан да сви то можемо остварити и још једном поделити незаборавне заједничке вечери и прославити запањујуће путовање на коме смо скоро 50 година", поручио је Кавердејл на званичном сајту бенда, поводом најаве европског дела турнеје.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести