Ванеса Меј, Анђела Георгију, Квин сикс на Бемусу

БЕОГРАД: Једна од највећих оперских дива данашњице, сопран Анђела Георгију, наступиће 6. октобра из Симфонијски оркестар РТС-а и тенора Теодора Илинкаја у београдском Центру "Сава" на отварању 51. Бемуса, најавили су из Центра београдских фестивала. 
vanesa mej
Фото: Youtube Printscreen

Према речима уметничког директора фестивала Бојана Суђића, овогодишње издање Бемуса ће се одвијати на неколико локација у Београду. 

У Сава центру, Комбанк дворани, Коларчевој задужбини и Народном позоришту одвијаће се програм у којем ће своје место имати изузетни уметници, попут планетарно познате виолинисткиње Ванесе Меј. Она ће 10. октобра наступити у Сава центру.

Публика ће имати прилике да ужива у музицирању великих мајстора џеза као што су Душка Гојковић и Стјепко Гут, нашег флаутског доајена Љубише Јовановића, изванредног енглеског вокалног ансамбла Квинс сикс, чувене виолончелисткиње Натали Клајн, вероватно највећег виртуоза данашњице на барокној виолини Дмитрија Синковског, те новог кинеског пијанистичког чуда Нију Нијуја, рекао каже Суђић.

Додао је и да ће у завршници фестивала Хор РТС-а и Збор ХРТ-а извести и "Свеноћно бдење" Сергеја Рахмањинова. 

Суђић најавио и прославу јубилеја -150 година Народног позоришта, на Бемусу с Коњовићевом "Коштаном".

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести