Великани европске џез сцене стижу на Нишвил

НИШ: Пер "Бас Викинг" Mathisen Trio, у којем су и гитариста Nguyen Le и бубњар Gary Husband, наступиће на овогодишњем Нишвилу, првог дана фестивал у четвртак 13. августа, најавили су организатори.
muzika nastup scena mikrofon pixabay
Фото: pixabay.com

Овај састав чине три можда и најтраженија европска музичара током последњих година, а иако се одлично познају и до сада су често сарађивали "свако са сваким" - наступ на Nišvillu ће практично бити светска премијера у тој постави.

Пер "Баш Викинг" Mathisen је не само "норвешки одговор" на феноменалног бас гитаристу Jaca Pastoriusa, већ и "норвешки одговор" на једног од најпознатијих европских одлично оцењених албума, а током каријере је сарађивао са светским именима као што су: Alex Acuna, Keith Carlock, Bill Evans, Adam Nussbaum, Jon Christensen, Maria Schneider, Terri Lyne Carrington...

Француски гитариста (вијетнамског порекла) Nguyen Le последњих година је један од најтраженијих музичара у светским оквирима.

До сада је потписао 16 албума и снимао и наступао са највећим џез именима данашњице као што су Herbie Hancock, John Scofield, Maria Sćneider, Matt Garrison, Peter Erskine, Randy Brecker, Vince Mendoza...

Британски музичара, продуцент и композитор Gary Husband познат је пре свега као један од најбољих џез бубњхара данашњице, али и као веома цењени пијаниста и клавијатуриста.

Током последњих деценија тешко да се ико од водећих музичара може похвалити тако дугом и константном каријером мулти инструменталисте.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести