Виртуелни догађај на рођендан Елен Стјуарт

На рођендан славне Елен Стјуарт, оснивачице култног позоришта “Ла МаМа”, уметници из двадесет земаља учествоваће данас у виртуелном догађају под називом “La MaMa Love Global Gala”, у славу свега што је ово позориште учинило, и чему је допринело.
e
Фото: Youtube Printscreen

Позориште “Ла МаМа” из Њујорка је организатор овог међународног гала догађаја, који ће окупити уметнике “како би прославили дух заједнице и интеркултуралности, који покреће позориште “Ла МаМа” протеклих 58 година. Љубав је оно на чему је “Ла МаМа” заснована: љубав према стваралаштву, према човечанству, љубав према планети Земљи”, подсећају у организацији “Eho animato”, најављујући учешће њихових чланова у овом догађају, редитељке Ане Константиновић и глумца Жељка Максимовића. “Eho animato” је колектив посвећен истраживању извођачких уметности и мултимедијалних пракси, основан у Београду 2011.

- Почасни гост је филмска ауторка и друштвена активисткиња Ебигејл И. Дизни. Гала свечаност ће водити холивудски глумци Бил Пулман и Тамара Хурвиц Пулман, док ће почасни учесници бити глумица Ејми Седарис и чувени композитор Филип Глас – најављује “Eho animato”, додајући да су учесници - културни амбасадори овог догађаја уметници, пријатељи и чланови “Ла МаМа породице” из целог света. 

Културни амбасадори Србије и Балкана биће Ана Константиновић и Жељко Максимовић, уз уметнике из Бразила, Грчке, Канаде, Данске, Холандије, Индије, Италије, Јапана, Кеније, Кореје, Мексика, Филипина, Новог Зеланда, Турске и других земаља.

У оквиру гала свечаности, биће представљени нови радови “Ла МаМа” резиденцијалних уметника у сезони 2020/21, међу којима “Eho animato” истиче перформансе композитора Филипа Гласа, плесачице и кореографкиње Боби Џин Смит, као и дуа Split Britches који чине легендарне Пеги Шо и Лоиз Вивер. 

- Овогодишња виртуелна гала свечаност омогућава да се, први пут, глобална “Ла МаМа” заједница окупи, укључујући госте из најразличитијих делова света, данас на дан рођења чувене Елен Стјуарт. Драмски писци из Најробија биће заједно са члановима публике у Кракову, глумци из Сеула придружиће се љубитељима позоришта из Сао Паула, а културни амбасадори из више од 20 земаља, окупиће се у виртуелном простору – истичу у “Eho animatu”. 

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести