За награду "Милан Младеновић" такмичи се 14 финалиста

БЕОГРАД: За награду “Милан Младеновић” такмичи се 14 финалиста, како је одлучио трочлани жири овог великог конкурса за рок песнике и музичаре.
svirka muzika gitara pojacalo pix
Фото: pixabay.com

Задужбина Милана Младеновића у званичном саопштењу објавила је списак свих 14 песама и аутора који се надмећу за главну награду која носи име великог рок песника и музичара, према одлуци стручног жирија - Срђан Гојковић Гиле, Дарко Рундек и певачица Реми (хип хоп састав “Елементал”).

Жири се одлучио да ове године, уместо планираних 12, ипак уђе 14 песама у финалну фазу избора са територија бивше Југославије у протеклих годину дана.

На конкурс су кандидати пријавили 319 песама, од чега су 243 пријаве испуниле услове конкурса и затим су прослеђене члановима жирија на преслушавање.

Гојковић, Рундек и Реми су од података о свакој песми добили само наслов и текст песме, али не и име аутора/бенда, како и стоји у правилима.

У ужи избор ушло је 25 песама, да би у финале на крају изабрано 14 композиција: “Алкохол” (Мраве бројим), “Анестезија” (Некуд), “Анонимни СМС” (Сале и Седлари), “Бебо” (Nataleé), “Дај ми све” (драм), “Дан на Тиси” (Rebel Star), “Дигресија на Зеку II” (Клиника Денис Катанеца), “Држали смо се за руке” (Сара Ренар), “Игле” (Playground Hustle feat. Shot), “Љубавник” (Чао Порторож), “Она из Ју Ес Еј” (Деспот Томић), “Песма месецу” (Dukatt), “Све је ко пре” (Magic Bush) и “Тихо” (Буч Кесиди).

Добитник награде “Милан Младеновић 2020” биће проглашен на свечаној додели, на Миланов рођендан 21. септембра, што се може пратитии и уживо путем канала саме Задужбине - YouTube и Фацебоок страница.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести