Завршен други мастер клас Стефана Миленковића

НОВИ САД:  Овогодишњи интернационални мастер клас прослављеног српског виолинисте Стефана Миленковића крунисан је сјајним концертом на бини Градске концертне дворене у Музичкој школи “Исидор Бајић” у Новом Саду.
stefan milenkovic, tanjug zzestic
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

На концерту је наступало десет полазника мастер класа међу којима су виолинисти из Србије Анастасија Томић, Андријана Дурмишевић, Јована Савић, Лана Зорјан, Марија Тунић, Оливера Митровић, Софија Главичић и три студента из иностранства, Јакуб Седлáчек (Чешк), Матеј Михаљевић (Хрватска) и Пиетро Милзани (Италија).

"Ја сам одушевљен, инспирисан сам и мотивисан. Иза нас су две недеље, где смо радили 12 сати сваки дан, заједно. Нико није уморан, ја мислим да је то најбољи показатељ колико смо ми сви жељни и колико уживамо у свему", рекао је Миленковић.

Он додаје да су сви полазници хероји данашњице и да то представља нешто најлепше што ова планета може да понуди.

"Они сви заједно представљају нешто племенито. Узимају једну способност која је заиста племенита и којој се треба посветити и све то да би пренели себе другима", нагласио је Миленковић.

Међу полазницима је и новосадска млада нада класичне музике и виолине Лана Зорјан, којој је ово други пут да учествује на мастер класу познатог виолинисте.

"Ове године је мастер клас заиста био за мене бољи од прошле године, било ми је дивно. Научила сам много нових ствари, захвалана сам што имам прилику да сарађујем са феноменалним уметницима у развоју", рекла је Лана и додала да је препуна утисака након концерта, као и да ју је професор Миленковић добро припремио за наступ.

На крају појединачних наступа новосадска публика имала је јединствену прилику да чује заједнички концерт свих полазника у пратњи Стефана Миленковица. Сви заједно одсвирали су сјајну композицију Георга Филипа Телемана и ставили сјајан печат на заједнички рад.

Пиетро Милзани, млади полазник из Италије за Танјуг је рекао да је ово посебна прилика за њега, као и да ће му овај мастер клас остати заувек урезан у сећању јер Стефана Миленковића прати од малих ногу.

Сви полазници мастер класа који је трајао две недеље имали су прилику да похађају свакодневне теоријске и практичне чшове са прослављеним виолинистом, а поред тога учествовали су у дневним часовима физичке спреме спечифично развијене за музичаре, као и технике специјализованог дисања посебно релевантних за јавне наступе.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести