Зрењанинска филхармонија отвара Новосадско музичко лето

Зрењанинска филармонија вечерас у 20.30 часова у Синагоги отвара Новосадско музичко лето, традиционалну манифестацију у организацији Музичке омладине Новог Сада, која ће трајати до 6. септембра
Zrenjaninska filharmonija  Foto: promo
Фото: Зрењанинска филхармонија  Фото: промо

. Овај оркестар, под диригентским вођством Микице Јевтића, са вокалним солистима Мирном Радуловић и тенором Љубомиром Поповићем, извешће незаборавне мелодије из филмова: „Високе потпетице“, „Краљеви мамба“, „Пирати с Кариба“, „Џејмс Бонд“, „Љубав и мода“, „Само једном се љуби“, и из других славних кинематографских остварења.

За присуство концерту неопходно је ношење заштитне маске, а улазнице по цени од 500 динара купују онлајн на сајту Музичке омладине Новог Сада, као и два сата пред почетак концерта на улазу у Синагогу. Зрењанински камерни оркестар је основан 1969, и већ од самог настанка постаје битан чинилац у неговању богате традиције камерног музицирања, не само у свом граду, већ и знатно шире – подсећају у Музичкој омладини Новог Сада.

Нажалост, рад овог оркестра је претодних деценија више пута прекидан, због све теже ситуације у култури, и поново обнављан. Доласком новог председника Извршног одбора 2009, професора виолине Романа Бугара, стварају се повољни услови за понован рад оркестра.

- Тако 2014. Роман Бугар окупља професионалне музичаре из свих градова Србије, пореклом из Зрењанина, и то на реализацији концерта „Зрењанинска филхармонија“ у оквиру Зрењанинског камерног оркестра. Годину дана касније Зрењанинска филхармонија остварује сјајан наступ са светском звездом Жељком Лучићем. На листи солиста с којима је до сада све сарађивао Зрењанински камерни оркестар (Зрењанинска филхармонија) налазе се још и Ана Алексић Сајрер, Весна Марковић, Љубомир Поповић, Драгана Поповић, Саша Штулић и Бела Маврак, а међу диригентима Микица Јевтић, Александар Којић, Андреј Бурсаћ, Предраг Госта и Ванеса Кременовић – напомињу у МОНС-у.

Н. П-ј.

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести