Култура - Наслови

Култура / Наслови In memoriam Стен Ли, легенда америчког стрипа (1922-2018)
Рођен је 1922. године као Стенли Мартин Лајбнер, у породици румунских Јевреја. Он  је први у својој породици рођен на америчком тлу, и то ни мање ни више него на Менхетну, у Њујорку.
Култура / Наслови Језикоманија: Евро или еуро, питање је сад?
Прошле недеље, на венчању моје сестричине, срела сам брата који живи и ради у Немачкој.
Култура / Наслови Изложба Адвокат у Поклон збирци Рајка Мамузића
НОВИ САД: Подсекретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић, заменица и помоћница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Душица Ракић и Нела Милишић, синоћ су у Галерији ликовне уметности Поклон збирке Рајка Мамузића у Новом Саду, присуствовали отварању изложбе „Адвокат“.
Култура / Наслови Филм о Фредију Меркјурију цензурисан у Малезији
Филм “Боемска рапсодија” цензурисан је у Малезији због строгих закона који се противе хомосексуалности, преноси ЦДМ.
Култура / Наслови Епилог кризе: Народно позориште добило могућег управника     
БЕОГРАД: Народно позориште највероватније ће добити нову управу, а кандидат за место управника позоришта могао би бити Владимир Декић, актуелни директор Ансамбла Коло и продуцент, а председник Управног одбора -  Новица Антић књижевни преводилац и члан бројних руководећих тела установа културе, незванично сазнаје Танјуг.  
Култура / Наслови Нова сезона серије „Игра престола“ у априлу
Емитовање последње, 8. сезоне серије “Игра престола”, почеће у априлу 2019. године, саопштено је из ХБО-а.
Култура / Наслови Архив Војводине: Сведочанства времена у спомен на херојске претке
НОВИ САД: Из издавачке радионице Архива Војводине ускоро ће изаћи по много чему изузетна књига „Авантура на Балкану, 1915.” лекара и писца Дагласа Меривердера Долда (1888 - 1931), једног из групе легендарних америчких студената с Колумбија универзитета, који су се у јеку Великог рата упутили преко океана у Србију како би се ставили на располагање домовини свог професора Михајла Пупина коју су напале свеколике војне силе Аустроугарске, Немачке и Бугарске.
Култура / Наслови Језикоманија: Др­жа­ње или да­ва­ње
Жи­ви­мо у вре­ме еко­ном­ске кри­зе.
Култура / Наслови Франшиза “Ратова звезда” добија и нову серију
Дизни је најавио нову играну серију из универзума “Ратова звезда” која ће пратити авантуре Касијана Андора из “Rogue One: A Star Wars Story” у којој ће Дијего Луна репризирати улогу.
Photo
Култура / Наслови Сведочанство једног времена сачувано за будуће генерације
У Историјском музеју Будимпеште у чувеној Краљевској палате синоћ је отворена изложба „Српска Саборна црква у Табану – Трагом нестале српске вароши у Будиму”.
Култура / Наслови Вукосављевић: Са председницом Владе решавамо кризу у позоришту
БЕОГРАД: Интерес Министарства културе и информисања јесте да једна од најважнијих установа културе стабилно преживи кризу у којој се налази, казао је вечерас министар Владан Вукосављевић у Народном позоришту где је синдикат Синглус почео једносатни штрајк упозорења којим тражи хитну и неопозиву оставку управника Дејана Савића. 
Култура / Наслови Јоко Оно и EXIT обележавају 100 година од завршетка Првог светског рата
Поводом обележавања великог јубилеја и сто година од окончања Првог светског рата, EXIT фондација ће у сарадњи са мултимедијалном уметницом и мировном активисткињом Јоко Оно крајем новембра на Петроварадинској тврђави отворити концептуалну инсталацију под именом “One day…”.
Video
Култура / Наслови Стигао нови трејлер за трећу сезону серије “Прави детектив”
Трећа сезона криминалистичке серије стиже у јануару, а сада је стигао трејлер у ком видимо нову звезду “Правог детектива” у акцији.
Култура / Наслови Изложба накита за Дан Музеја примењене уметности
БЕОГРАД: Музеј примењене уметности обележава свој Дан - 6. новембар - отварањем репрезентативне изложбе из музејских колекција - "Класично и симболично, прстење и минђуше од антике до средњег века", ауторке Миле Гајић, вишег кустоса МПУ.
Култура / Наслови Милошевић: Позоришним фестивалом негујемо сличности у различитостима
„Велико је задовољство бити део овог великог међународног позоришног фестивала, који је довео Европу и свет у Нови Сад и то богатство, које у сличностима показује различитости је од непроцењивог значаја, због чега ће подршка Покрајинске владе и ресорног секретаријата бити увек присутна“  рекла је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић уочи отварања другог по реду позоришног фестивала језичких мањина света "Sinergy" вечерас  у Новосадском позоришту.
Култура / Наслови Филмови из Кинотеке о ослобађању Београда на интернету
БЕОГРАД: Филмови из фонда Југословенске кинотеке, који сведоче о бурним и славним данима ослобођења Београда и завршетку Првог светског рата, доступни су бесплатно на веб платформи "European Film Gateway" и званичном Вимео профилу Југословнеске кинотеке.
Култура / Наслови ЈЕЗИКОМАНИЈА Лајк по дифолту
И птице на гранама знају да је језик променљива категорија и да се стално мења... И знам да се, под утицајем напретка технологије, језик прилагођава садашњем тренутку, али... Зашто идемо у шопинг, а не у куповину?
Култура / Наслови МСУ и МСУВ: Нестручан избор представника за Венецијански бијенале
БЕОГРАД: Стручна већа Музеја савремене уметности (МСУ) у Београду и Музеј савремене уметности Војводине (МСУВ) обавестила су отвореним писмом министра културе и информисања Влада Вукосављевића да неће учествовати у раду Програмског савета за избор представника Србије на 58. Венецијанском бијеналу, јер састав Савета није изабран транспарентно.
Култура / Наслови "Међупростор: 505" у Поклон збирци Рајка Мамузића до 7. новембра
НОВИ САД: Изложба под називом „Међупростор: 505“, која је постављена у Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића, због великог интересовања јавности продужава трајање до среде 7. новембра.
Култура / Наслови ГМС: Представљена монографија о Форуму за нови плес
НОВИ САД: Монографија о Форуму за нови плес није „тачка” на један од најавангарднијих изражајних искорака у историји Српског народног позоришта, већ пре „упутство за употребу” за неке будуће генерације, које ће се одважити да крену путем освајања простора уметничке, театарске слободе.
EUR/RSD 118.2032
Најновије вести