Аја Јунг: Прошла сам кроз пакао

БЕОГРАД: Директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг изјавила је да је „каменовање“ којем је била изложена у свом родном Београду због учешћа у политици на нивоу „талибанског обрачуна над женама у Авганистану“, али је додала да не искључује могућност да једног дана преузме неку функцију.
aja jung
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Моја породица и ја смо прошли кроз пакао. Ни Фестивал није поштеђен. Нажалост, то је менталитет једног народа и једног времена које предуго траје. Од 1946, када су 'ослободиоци' мом прадеди одузели сву имовину па наовамо, рекла је Јунг за недељник НИН.

Јунг, која је била на листи Српске напредне странке за београдске изборе, рекла је да је у Фестивал игре уложила сву своју енергију и љубав и да се то види, јер је то постао најбољи пројекат у области уметничке игре у региону.

Међутим, како је нагласила, фестивал јој није оставио много простора за породицу, пријатеље, ни за политику.

Свесна сам да бих неке ствари умела да радим фантастично. Уосталом, не постоји школа за продуценте која ће вам поклонити таленат, интуицију и енергију, као што не постоји ни школа која ће од неспособних и лењих направити добре играче, писмене новинаре или веште политичаре, рекла је Јунг.

Како је навела, „ако нема страсти и интелигенције, све је узалуд“.

Не одбацујем могућност да једног дана преузмем неку функцију, и то уопште не мора да се догоди у Србији, рекла је Јунг.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести