Антић именован да Атеље 212 не би остао без руководиоца

БЕОГРАД: Градски секретар за културу Иван Карл рекао је да је Град Београд именовао бившег државног секретара у Министарству културе Новицу Антића за вршиоца дужности Атељеа 212, како то позориште не би остало без овлашћеног лица после 25. септембра.
atelje 212
Фото: Tanjug (S. Radovanović, ilustracija)

Реагујући на наводе глумца Тихомира Станића да је преко лета и без знања глумаца изабран нови в.д. директора Атељеа 212 уместо Бранимира Брстине, Карл каже да Брстини мандат истиче 25. септембра, а да Управни одбор Атељеа 212 није расписао нити спровео конкурс за избор директора, што је требало да уради 60 дана пре истека в.д мандата.

Град Београд је једино могао да именује вршиоца дужности директора како би се избегло да кућа нема овлашћено лице после 25. септембра, рекао је Карл.

Карл каже да је Бранимир Брстина био на позицији в.д. директора протеклих година дана, а да је пре тога био директор у пуном четворогодишњем мандату. 

У решењу о именовању господина Новице Антића се наводи да његов в.д. мандат почиње да тече 26. септембра ове године, односно дан након истека в.д. мандата Бранимира Брстине. Надам се да ће у наступајућем периоду управни одбор Атељеа 212 расписати конкурс за именовање директора, на који може свако да се пријави, закључио је Карл.

Станић је јутрос на телевизији Н1 рекао да је градска власт преко лета, док позориште не ради и без знања глумаца, одлучила да изабере новог в.д. директора позоришта Атеље 212.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести