Аудиција за упис у школу Националне фондације за игру

БЕОГРАД: Пред комисијом педагога из Пекинга, Рима и Хаване, у петак ће од 17 до 19 сати бити одржана прва аудиција за упис у Балетску школу Националне фондације за уметничку игру.
r
Фото: pixabay.com

Аудиција се организује за пријем у припремна одељења и први разред балетске школе, односно за децу узраста од четири од девет година, без или са балетским искуством, као и за упис у старије класе, за узраст од 10 до 17 година.

Национална фондација за уметничку игру је основана 2010. године у Београду решењем Министарства културе Републике Србије, са циљем унапређења процеса едукације и продукције у области уметничке игре у Србији.

У сарадњи са престижним балетским школама и институцијама из света, у Београду је септембра 2011. године почела са радом Балетска школа, која је 2013. године препозната од стране Министарства просвете Републике Италије, а 2018. године добила акредитацију Министарства просвете Републике Србије. 

Као прва акредитована интернационална осмогодишња балетска школа у Србији, Балетска школа Националне фондације за уметничку игру своју наставу конципира у складу са званичним италијанским образовним планом и програмом. 

Редовну наставу воде педагози из Београда и Пекинга, док ће гостујући педагози током наредне школске године бити стручњаци из Рима, Милана, Хаване и Тел Авива. 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести