Бајић: Скандал који се тешко може правдати

БЕОГРАД: Јасно је да се ради о великом скандалу који се тешко може правдати и због којег се сви ми који се бавимо овим послом морамо сматрати прозвани и осећати неку кривицу, казао је глумац, сценариста и редитељ Радош Бајић поводом афере у којој је редитељ Предраг Гага Антонијевић оптужио Драгана Бјелогрлића да му је нудио мито.
rados bajic
Фото: Youtube Printscreen

Антонијевић је јавности доставио мејл у којем га Бјелогрлић наговара да поделе "плен" ако као члан комисије Филмског центра Србије излобира финансијску подршку настајању остварења "Јесен самураја", што је касније Бјелогрлић демантовао.

Бајић напомиње да је са Бјелогрлићем имао одличну сарадњу у серији "Равна гора", у којој је, како каже, направио упечатљиву улогу.

"Стицајем околности, за које се не могу сматрати одговорним, у последње три године се не бавим његовим ликом и делом. Ферплеј кодекс професионалне етике и неопходност очувања елементарног достојанстваструке којом се бавим, налажу ми да разлоге зашто је он једини човек у бранши са којим данас не комуницирам задржим за себе" казао је Бајић "Српском телеграфу".

На питање да ли Бјелогрилћ покушава да манипулише Групацијом за кинематографију, која је тело Привредне комере Србије", Бајић напомиње да његова продукција "Контраст" није њен члан:

"Није нам јасно шта та групација ради, кога представља, чијим интересима служи и шта јој је делатност", објаснио је Бајић.

О захтеву Групације за кинематографију за смену Јелене Триван и Управног одбора Филмског центра Србије, Бајић каже да је свима јасно да се ради о голим интересима.

"Не верујем да групација у овом статусу има право на такве захтеве", каже Бајић.

Он истиче да Филмски центар Србије ни продукцији "Контраст", а ни њему као аутору, осим стимулације за гледаност, на конкурсима није одобрио ни један евро, а аплицирали су, наводи, много пута.

"Упркос томе, подржавамо УО ФЦС јер је обезбедио транспарентност у раду и предузео конкретне мере да се злоупотребама, манипулацијама и криминалу у овој државној културној институцији од посебног значаја стане на крај", казао је Бајић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести