Брајану Рашићу додељена награда Микица Здравковић

БЕОГРАД: Признање "Микица Здравковић", које крагујевачки Арсенал фест додељује личностима из Србије и региона за њихов досадашњи рад на музичкој сцени, додељена је данас у Крагујевцу, на Светски дан музике, концертном фотографу Брајану Рашићу.
s
Фото: Youtube Printscreen

Одлуку о добитнику донели су чланови стручног жирија - Маја Цветковић, певачица и басисткиња састава E-play, угледни музичар и продуцент Војислав Аралица, и Саша Вујић Вуја, вођа култног панк бенда КБО!

Овим догађајем је започео пратећи програм 12. Арсенал феста, који ће бити одржан од 30. јуна до 2. јула у простору Кнежевог арсенала.

Додељивање награде Рашићу прави је увод за његову изложбу концертних фотографија "Старс" у крагујевачкој галерији "Ђура Јакшић", која ће бити отворена сутра (22. јун, 20.30), и трајаће до 17. јула.

Рашић истиче да му је велика част што је добитник награде која носи име прерано преминулог Микице Здравковића (1974-2020), једног од оснивача Арсенал феста, запосленика Дома омладине Крагујевац и басисте бендова ЧБС и Веселе осамдесете.

"Микицу сам упознао као доброг човека - емотивно ће Рашић. - Срели смо се свега неколико пута, али, и то је било довољно да видим да се ради о дивној особи. Веома ме је погодио његов одлазак. Он је, на неки начин, био човек у сенци, као и ја као фотограф, али ти људи су битни. Моје велико поштовање граду Крагујевцу и Арсенал фесту. Дирнут сам, хвала на овом значајном признању" рекао је Рашић.

Упитан колико му данас, после деценија богате каријере, значе награде, Рашић признаје у току каријере није добио много признања.

“Гардиан“ је моју фотографију прогласио за слику године. УЛУПУДС ми је, пре неколико година, доделио повељу. Постоје фотографи које шаљу своје радове на конкурсе, ја сам ретко учествовао у томе. Нисам се такмичио, мој посао је биовише новинарски" каже Рашић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести