Дејан Дабић нови уметнички директор Мартовског фестивала

БЕОГРАД: Београдски фестивал документарног и краткометражног филма, 67. по реду, биће одржан од 25. до 29. марта у Дому омладине Београда.
d
Фото: Tanjug/Promo

За новог уметничког директора фестивала, крајем новембра 2019. године, Скупштина града Београда изабрала је Дејана Дабића, филмског критичара, дугогодишњег уредника филмског програма Нишког културног центра и селектора Фестивала глумачких остварења у Нишу.

Један од најстаријих филмских фестивала у Европи и свету, и ове године трајаће пет дана, а публици ће представити богат филмски програм у неколико националних такмичарских категорија: документарни филм до и преко 50 минута, експериментални филм и видео арт, анимирани филм и кратки играни филм - категорија за коју постоји и међународна селекција.

Планиране су бројне специјалне пројекције, стручни програми и трибине за професионалце и студенте, сусрети и разговори с гостима фестивала, мастер-класови и други пратећи програми.

До 20. фебруара у току је конкурс за пријаву филмова за такмичарску селекцију, а пријављивање се врши искључиво преко сајта.

Организатор фестивала је Дом омладине Београда, а покровитељи Град Београд, Министарство културе и информисања Србије и Филмски центар Србије.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести