Дизни угасио бренд "20th  Century Fox"

ЛОС АНЂЕЛЕС: "20th Century Fox", један од најпознатијих брандова у историји филмске ТВ индустрије више не постоји, јер је власник, компанија "Волт Дизни", објавила да ће се од данас звати само - “20th Television".
d
Фото: Youtube Printscreen

.Потез је уследио након што је Дизни избацио назив Фокс из свих својих "20th Century Fox" филмова још у јануару. Иначе, Дизни је прошле године закључио уговор вредан 71 милијарду долара и купио имовину компаније Фокс.

"Славни лого и насловна картица, на којима су речи ''20th Television'' постављене изнад рефлектора, остаће исти само што неће бити речи ''century'' и '“fox''.. Нова имена и логотипи наших студија означавају нови дан за „ABC Signature", „20th Television" и „Touchstone Television" и истовремено одају почаст њиховој богатој историји и стваралачкој снази компаније Волт Дизни", казао је председник телевизијских студија Крејг Ханегс.

Нови лого и графика појавиће се у новим епизодама ове ТВ куће које крећу од јесени.

Старији наслови, који су већ емитани, задржаће некадашњи лого и име.

Дизни је раније саопштио да је избрисао "Фокс" јер би могло бити збуњујуће - наиме, преостала имовина Фокса, као што су “Fox Entertainment”, “Fox Sports” и “Fox News”, део су корпорације Фокс која нема никакве везе с Дизнијем.

“20th Century Fox” настао је 1935. године спајањем компанија “Twentieith Century Pictures“ и “Fox Films”.

Створили су неке од најпопуларнијих и најомиљенијих филмова у историји Холивуда попут “Ратови звезда”, “Умри мушки”, “Сам код куће”, али и серије међу којима су и “Симпсонови”...

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести