Драгана Милошевић примила амбасадорку Румуније Силвију Давидој

НОВИ САД: Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић примила је у згради Покрајинске владе амбасадорку Републике Румуније у Републици Србији Њ.Е. Силвију Давидој.
d
Фото: vojvodina.gov.rs

Током разговора у којем су се саговорнице сложиле о веома успешној сарадњи, коју наше две земље традиционално имају, секретар Драгана Милошевић је апострофирала да Покрајинска влада и ресорни секретаријат са посебном пажњом снажно подржавају, како кроз јавне конкурсе, тако и преко Завода за културу војвођанских Румуна, чији смо суоснивачи са Националним саветом Румуна - очување културе, језика, писма, обичаја и информисања Румуна у Војводини - како током претходних година тако и убудуће.

Амбасадорка Давидој изразила је велику захвалност на подршци Покрајинској влади и нагласила да јој је веома драго што је Покрајинска влада издвојила 56,5 милиона динара за грађевинске радове у Етнографском музеју у Торку, у oпштини Житиште, где живе и Румуни. 

Овом приликом амбасадорка је изразила жељу и да се Национални празник Румуна ове године у другом дану одржавања, 2. децембра, обележи управо у Новом Саду у простору Музеја Војводине, који верно чува и део румунске историје и традиције.

Посебно је истакла и апострофирала успешну сарадњу у свим сегментима културе, нарочито када су фестивали у питању изражавајући наду да ће се међудржавна културна сарадња проширивати и наставити.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести