Драгана Милошевић у радној посети институцијама културе Доње Аустрије

САНКТ ПЕЛТЕН: На позив Владе Доње Аустрије, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Драгана Милошевић, борави у дводневној радној посети граду Санкт Пелтену.
d
Фото: Покрајинска влада

Приликом посете обишла је бројне институције културе и успоставила културолошку сарадњу са њиховим представницима, саопштила је покрајинска влада.

Током разговора са председницом Владе Доње Аустрије, Јоханом Микл Лајтнер, Милошевићева је представила дванаест институција културе АП Војводине, чији је оснивач Покрајинска влада, и истакла њихов начин рада, моделе финансирања, као и могућности за међурегионалну сарадњу.

Секретар Милошевић је овом приликом нагласила и могућности за јачу сарадњу са Владом Доње Аустрије, почев од ове године, када АП Војводина преузима председавање Заједницом подунавских регија.

Током овог периода, од сада до 2021. године, Српско народно позориште успоставиће сарадњу са "Еуропа балетом" (Europaballett St.Pölten) из Санкт Пелтена.

Приликом посете било је речи и о ширим аспектима културолошке сарадње, која би могла и да обухвати заједничку изложбу, као и културолошко - институционалну размену.

Милошевићева је обишла и театар "Landestheater" и присуствовала концерту класичне музике у "Festspielhaus" центру.

Фото: vojvodina.gov.rs

У посети институцијама културе Доње Аустрије су и управник Српског народног позоришта Зоран Ђерић, директор балета СНП-а Тони Ранђеловић, програмски директор Фондације "Нови Сад 2021" Лазар Јовановић, као и сарадник секретара Драгана Јовановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести