“Фалични пансион” проглашен за најбољу британску серију

Попис 20 најбољих британских серија састављен је од стране 42 стручњака за магазин Радио Тајмс, а на врху се нашао управо класик са Џоном Клизом у главној улози, пише ЦДМ.
r
Фото: Youtube Printscreen

Хумористична серија чија се радња одвија у хаотичном хотелу на мору у Торкију, који води некомпетентан и врло нервозан управник Џон Клиз, нашла се испред “Оца Теда”, који је приказивао животе тројице дисфункционалних свештеника и њихове домаћице, док је на трећем месту “Ја сам Алан Партриџ” са Стивом Куганом у главној улози.

Иако се “Фаwлтy Тоwерс” емитовао само две сезоне (1975. и 1979), популарност његових 12 епизода издржала је тест времена и често се поновно приказује, а цитати Бејзила Фаултија у Британији су постали део фолклора.

Клиз је рекао да је имао среће што је радио на Би-Би-Сију када су одлуке доносили људи који су заправо и стварали програм и одао је почаст глумцима и продуцентима те телевизије, а пре свега Џону Хауарду Дејвису, који је режирао првих шест епизода “Летећег циркуса Монтија Пајтона”.

“Црна гуја” нашла се на 4. месту, “Мућке” на 6, “Канцеларија” на 12, а остатак наслова са листе су серије које нису биле популарне код нас.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести