Галерија Матице српске добитник награде DISRUPT за 2020. годину за пројекат Изванредни у ванредном

Међу 60 пријављених кандидата у 10 различитих категорија, на јавној додели награда одржаној у онлајн формату, Галерија Матице српске проглашена је добитником DISRUPT награде у категорији Култура и уметност (поткатегорија комуникација) за пројекат Изванредни у ванредном.
Statua DSIRUPT
Фото: ГМС, илустрација

DISRUPT награду маркетинг агенције Адам студио додељују реномирани професионалци из струке компанијама, институцијама, агенцијама, медијима, невладиним организацијама и појединцима, чији пројекти су се посебно истакли током 2020. године. Наградом се истичу и промовишу пројекти који вуку напредак друштва и представљају новину у одређеном делу пословања, својом иновативношћу и дисраптивним моделом комуникације.

Пројектом Изванредни у ванредном Галерија Матице српске је представила своје активности реализоване у измењеним околоностима изазвним избијањем панедемије током претходне године. Полазећи од уверења да уметност снажном комуникативном димензијом може окренути посматрача ка унутрашњем животу и суочавању са узбурканим емоцијама и мислима, понудити подршку, ведрину и другачији угао посматрања, Галерија Матице српске је средином марта пресељена у виртуелни простор, а садржаји пласирани на друштвеним мрежама временом су се допуњавали, трансформисали и креирали нови дисраптивни модел музејске комуникације. Искорак је започет акцијом ГМС с вама код куће која је у свету дигиталних медија донела интерактивне квизове, уметничке изазове, виртуелна вођења, предавања, онлајн изложбе и едукативне програме за децу и потом Уметнички изазов Галерије, као и акцијама Буди уз уметност, Из удобности вашег дома и Укус уметности. 

Фото: ГМС

Садржаји су надограђиван, а искуства програма пласираних у дигиталном свету пренета су у складу са епидемиолошким мерама у простор Галерије кроз кампању Очи у очи са уметношћу и програме Авантура за велике и мале и Препусти се уметности за који је посебно опремљена соба за медитацију у оквиру Сталне поставке.

Списак свих финалиста и награђених доступан је на линку https://adamstudio.rs/disrupt-nagrade-2020/.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести