ГМС: Фотографисање посетилаца пред уметничким делима

НОВИ САД: Галерија Матице српске припрема изложбу “Кроз објектив: Галерија, уметност, публика”. Тим поводом у сарадњи с Академијом уметности у Новом Саду  организују акцију фотографисања посетилаца пред уметничким делима у сталној поставци.
galerija matice srpske
Фото: Uroš Predić: Nadurena devojčića, 1878.

Овом акцијом организатори изложбе желе да што више промовишу своје сталне поставке и покажу да уметничка дела која се чувају у музејским установама припадају људима и да уметност само у интеракцији с публиком остварује своје вредности и значај.

Због тога свим љубитељима уметности и музеја нуде могућност да одаберу омиљену слику, дело с којим се повезују и идентификују, фотографишу се и тако постану део ове изложбе, али и да их подстакну да размишљају о делима из колекције Галерије Матице српске као и о својој припадности у оквиру установе културе која чува најрепрезентативнија дела националне ликовне уметности.

Током ове акције посетиоци ће моћи да се фотографишу с осам слика које је публика путем друштвених мрежа изгласала.

Сутра од 10 до 14 часова организовано је фотографисање посетилаца пред сликама “Анђео мира” Стевана Алексића и “Надурена девојчица” Уроша Предића, а фотографисање с другим сликама заказана су за 17, 21. и 28. април.

НП.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести