Графичке слагалице Соње Ардан у новосадској Галерији Ла виста

НОВИ САД: У Галерији „Ла виста“, у Улици Мите Ружића 2, вечерас у 20 сати биће отворена изложба графика „Мале графичке слагалице“ Соње Ардан, једне од истакнутијих новосадских уметница млађе генерације, која је завршила студије на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Милана Станојева и Халила Тиквеше. Излагала је у земљи и иностранству на десет самосталних и више групних изложби.
i
Фото: Ilustracija

Чланица је СУЛУВ-а од 2001. Поставка обухвата избор новијих графичких радова мањег формата. Сликар и ликовни критичар Данило Вуксановић у осврту о овим графикама, између осталог, пише:

„Уметнички алати, умножени и срасли уз технолошко/дигиталне, развијају полифони изглед савремене стваралачке праксе. Откривање лица и наличја графичке плоче у сусрету са папиром, бојом, под одмереним притиском пресе доноси преко потребну радост приликом отискивања графичког листа. Елементи који га граде скрећу поглед ка познатом и већ виђеном. Тако чини и Соња Ардан када слаже своје графике градећи их из више сличних комада матрице. Она често спаја и комбинује, премешта и уједињује све оно што је окупира. Окренутост граду, минијатуризованој архитектури непостојећих улица далеко лепшег света, у складу је са стварима интимног доживљаја, дечије нетакнутог”.

Изложба ће трајати до 17. септембра.

Б. Х.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести