И Kuda.org се огласио: Црна кућа није на продају

Поводом актуелног сукоба између Омладинског центра “ЦК13” и Центра за нове медије_kuda.org, око заједничког рада на пројекту Црне куће на новосадској адреси у Војводе Бојовића, поново се огласио “Kuda.org”.
CK 13/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

“Црна кућа се не продаје! Активности Црне куће нису угрожене! Што се ’Kuda.org’ тиче, Црна кућа је и даље отворена за све програме и активности.”, наводи се у саопштењу, уз подсећање да је “Kuda.org” један од оснивача Омладинског друштвеног центра Црна кућа у Новом Саду, које је без надокнаде уступила Удружењу “ЦК13”.

“Фокус неразумевања произилази из интерних питања унутар организације о карактеру управљања и визији Удружења ЦК13. Питање власништва које се намеће у јавности, уопште није тема међусобног неразумевања између kuda.org и Удружења ЦК13. Непримерено је и тужно што су јавна обраћања Удружења ЦК13 започета неистинама и дисквалификацијама. У исто време Удружење ЦК13 приказује себе као жртву и тиме скреће пажњу са сопственог покушаја приватизације Црне куће који је пре свега намењена за јавно деловање. Нажалост, неистине и обмане су довеле до тога да куда.орг буде оптужена за опстанак и продају Црне куће.”, наводи се даље, са напоменом да су у току договори између “Kuda.org” и Фондације СХЛ из Берлина (која је подржала оснивање Омладинског друштвеног центра у Новом Саду, 2006. године), о чему ће јавност благовремено бити обавештена.

        И. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести