Из штампе изашао нови број часописа за књижевност и теорију „Поља”

Из издавачке радионице Културног центра Новог Сада изашао је нови, 513. број часописа за књижевност и теорију „Поља”.
Korica-Polja-513-K1
Фото: http://polja.rs/

У фокусу рубрике „Врт” је један од најзначајнијих савремених америчких романописаца Дон Делило, о којем су писали Френк Летрикија, Мартин Е$јмис, Данијел Арон, Питер Најт, Стејси Остлер, Срђан Срдић, Александра Вукотић...

„Илуминације” су посвећена есеју америчке списатељице Синтије Озик „Немогућност превођења Франца Кафке”, док „Дозиви” доносе поезију три иранске песникиње: Рире Абаси, Сузан Атефат и Заре Хушманд. У новим „Пољима” је било простора и за поезију Ибрахима Хаyића и Владана Перлића, као и прозу Енеса Халиловића, Марка Стојкића, Иве Пејковић и Саше Кнежевића. Нови број часописа закључује поље критике, у којем, рецимо, Милутин “.

Павлов пише о роману Фрање Петриновића „Поправљач огледала”, Владимир Младеновић о „Малој земљи” Гаела Фаја, а Маја Рогач Станчевић кроз текст „У забрану невидљивог” о поетској књизи Гордане Ђилас „Свакидашњи хлеб”. Ликовни лајтмотив ових „Поља” су радови са изложбе дванаест ликовних уметника из Новог Сада, која је  приређена у галерији „GrenzArt” у аустријском граду Халабруну.    

М. С.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести