Изложба графичког дизајнера Александра Топића у УПИДИВ-у

Графички дизајнер Александар Топић представио је свој рад у галеријском простору „Удружења ликовних уметника примењене уметности и дизајнера Војводине” (УПИДИВ) кроз самосталну изложбу под називом „Лого”.
e
Фото: Dnevnik (V. Bijelić)

Овом поставком млади уметник је желео да „оживи” своју архиву од 30-ак логоа, које је до сада израдио и то углавном путем конкурса или на захтев тржишта, од којих већина није нашла примену. Како нам је казао, желео је да тим радовима да живот, да их кроз одређени концепт споји на једном месту и упозна људе са тиме шта све он уме.

– Лого је по мом мишљењу начин комуникације, знак идентификације, оружје за самопоуздање и најмоћнији графички симбол – рекао је Топић. Много тога може да се каже само једним знаком. Приметио сам да лого клијентима доприноси самопоуздању и представљању публици. Може свашта нешто да се каже како о самом бренду, али и о појединцима управо кроз лого. 

Како каже, жеља му је била и да кроз изложбу покаже да млади уметници данас могу да буду самостални, али и да докаже да све што ради јесте победа самосталности и ванинстиуционалног актовања.

– Желео сам да покажем на колико различитих начина могу да одговорим на задатак када треба да се реализује лого за неку намену – додао је Топић. Изложбу је могуће погледати до 27. октобра у просторијама УПИДИВ-а у Улици Илије Огњановића 3, а сваког радног дана Александар ће и сам бити у тој галерији од 17 до 19 часова, где ће посетиоци моћи да продискутују са њим о ономе што је представио.

Александар Топић је најпре завршио Политехничку средњу школу у Суботици, смер Техничар за обликовање графичких производа, а онда и дипломирао 2015. године на одсеку Графичке комуникације на Академији уметности у Новом Саду. Прошле године је мастерирао цртање, а однедавно има статус самосталног уметника Новог Сада који му је доделио УПИДИВ, чији је члан од 2016. Тренутно је активан на пољу графичког дизајна, а бави се и дизајнирањем модних додатака, те планира и креира визуелне садржаје за онлајн презентацију новосадске радње „Уникатни кутак”.

Изложба „Лого” је његово друго представљање публици, а до сада је за свој рад вишеструко награђиван. Како нам је рекао Александар је „жеља и воља за животом и успехом”, да је препун страсти, те момак који воли да проводи време са људима који су пријатни, неоптерећени и који се изборе да живе ван свих наметнутих концепата.

        В. Бијелић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести