Изложба из опуса Владимира Величковића у МСУ

БЕОГРАД: У Музеју савремених уметноси (МСУ) данас је извршена примопредаја функције вршиоца дужности директора између досадашњег Слободана Накараде и новоименованог Виктора Киша.
vladimir velickovic
Фото: Youtube Printscreen

"Морам да признам да имам трему. Није нимало лако наставити са програмима у Музеју који је после више од деценије своја врата отворио домаћој и страној публици изложбом уметнице Марине Абрамовић. То је врло високо постављена лествица, како уметнички и креативно, тако и продукцијски", рекао је Киш.

Свакако, прво шта морамо да урадимо, рекао је он, јесте да коначно децентрализујемо сцену савремене уметности у Србији и да сталну поставку Музеја ставимо на домаћу, а уколико се укаже прилика и на регионалну турнеју, саопштио је МСУ.

"Волео бих да у част лика и дела уметника Владимира Величковића организујемо изложбу његовог богатог уметничког опуса", казао је нови вршилац дужности директора Музеја савремене уметности.

Он је навео да поред реализације већ испланираних изложби, у наредном периоду има жељу и идеју да програм Музеја обогати и бројним новим иницијативама и афирмацији младих уметника.

"Посебну пажњу сигурно ћемо усмерити и добрим припремама за следеће Венецијанско бијенале", најавио је Киш.

Досадашњи председник Управног одбора Музеја савремене уметности проф. др Никола Шуица повукао се јуче са ове функције, истовремено задржавши место члана у Управном одбору Музеја.

Новоименовани члан Управног одбора Музеја Никола Божовић истиче да руководство у новом саставу више нема времена за губљење.

"Сви чланови Управног одбора МСУ имају довољно искуства и довољно добре намере. У овим узбудљивим временима моја генерција има прилику да помогне у развоју уметности у Србији. Уколико то није могуће, ми ћемо тај посао препустити некоме другоме", поручио је Божовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести