Изложба на тему миграција вечерас у МСУВ

НОВИ САД: У Музеју савремене уметности Војводине, партнера Фондације „Нови Сад 2021” у реализацији програма резиденција за уметнике, вечерас у 19 часова биће отворена међународна изложба на тему миграција.
msuv izlozba
Фото: Dnevnik.rs

Изложба се реализује у оквиру гостујуће резиденције уметника из Марибора (Словенија) коју организују МСУВ и организација КИБЛА из Словеније, а кустоси су Петер Томаж Добрила, Нина Језа и Сања Којић Младенов.

На отварању изложбе најављена су два перформанса Марка Брецеља “Жицање са жаром уз конференцију за медије” и Олега Кулика “Фонтана”.

МИГ 21 (миграциона интердисциплинарна мрежа) на овој поставци предлаже потпуно хуманистички одговор на чисто политичко питање, повезујући тако више од 30 уметника из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Македоније, Француске, Немачке, Русије, Пољске, Мађарске, УК-а, Мексика...

Промишљање које покреће МИГ 21 је занимљиво управо зато што међусобно повезује уметничке визије и хуманистичке вредности са различитим визуелним, звучним и интердисциплинарним медијима. Изложба ће представити радове из области сликарства, вајарства, фотографије, видеа, интермедијских инсталација и научно & уметнички истраживачких радова. Уметнички радови представљају избор парадигми које су обележиле свет савремене уметности последњих 30 година са посебним нагласком на тематским и интердисциплинарним везама између визуелног и контемплативно-технолошки-иновативног, наводи се у најави изложбе.

Изложба траје до 19. новембра.

Н. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести