Изложба Немање Голијанина у Малом ликовном салону

НОВИ САД: У Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада вечерас се отвара самостална изложба слика уметника из Београда Немање Голијанина.
i
Фото: Ilustracija

На радовима који чине ову изложбу названу “Suprise” представљени су призори различитих радњи, акција и карактера, а како објашњава аутор њиховим разлагањем и раскадрирањем успоставља се непосредна комуникација у симулираном театарском и изолованом сценском простору. Suprise по његовим речима представља амбијент који на бизаран и провокативан начин третира препознатљиве симболе потрошачке културе и конзумацију тривијалног. Одбијајући сваку помиреност са садашњошћу овим цртежима преиспитујем место човека и бит егзистенције, као и позицију слике и цртежа у ери дигитализације.

Немања Голијанин (Мостар, 1983) дипломирао је на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек сликарство. Као резултат постигнућа у истраживању фигурације у цртежу, био је стипендиста Факултета ликовних уметности на Међународној школи слике, цртежа и скулптуре у Италији. Након завршетка студија, наставио је да излаже у земљи и иностранству. Коаутор је на уметничким пројектима у Платформи Кластер арт. Живи и ради у Београду.

Изложба се може погледати сваког радног дана од 10 до 20 часова и трајаће до 17. маја.

Н. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести