Изложба нових чланова СУЛУВ-а од 24. јануара у Новом Саду

НОВИ САД: Изложба радова нових чланова Савеза удружења ликовних уметника Војводине (СУЛУВ) биће отворена од 24. јануара до 5. фебруара у Галерији СУЛУВ у Новом Саду.
suluv
Фото: Youtube Printscreen

На изложби ће бити представљено 9 уметника: Дуња Брановачки, Лука Дрљан, Сара Масникоса, Милана Симић, Викорија Здравковић, Луна Јовановић, Дарија Драгојловић, Константинос Петровић и Јелена Кукић.

Поставка нових чланова један је од саставних чинилаца редовног програма СУЛУВ-а у протеклих пет деценија.

Поред тога што се одржава у знак добродошлице новим колегама - ликовним уметницима, изложба је посвећена промоцији актуелних ствараоца који живе и раде у Војводини.

Публика ће на овој изложби имати прилику да види радове различитих генерација и поетика, који истражују у различитим медијима, од тек дипломираних студената Академије уметности до старијих стваралаца увелико афирмисаних на уметничкој сцени.

Нови чланови ће се представити уметничким делима који у највећој мери представљају проблеме и изазове садашњег тренутка - човекова функција и позиција, родни идентитет и полне разлике, стварна и измишљена чудовишта, природа и друге теме.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести