Изложба "Стрингери" од 9. јула у Кинеској четврти

НОВИ САД: Изложба "Стрингери", чији је кустос Никола Радић, а која говори о медијским радницима у средишту друштвених сукоба и превирања, биће отворена 9. јула (20:00) у новосадској "Кинеској четврти", а трајаће до 9. августа, најавили су организатори.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

"Од Другог светског рата до наших дана, ангажовани медијски радници су у средишту свих сукоба и друштвених превирања. Њихов поглед на рат, геноциде и револуције је поглед оних који су и сами незаштицени - без стране у сукобу, нације, уговора или религије, амбасаде или осигурања", наводе у саопштењу.

Аутори кроз ову изложбу теже да укажу да медијски рад представља део хуманистичке традиције у фотографији, документарном филму, штампаним и електронским вестима, али и пропаганди. Приближавајући положај медијских радника, аутори указују на потпуну несигурност живота.

Биће изложени радови аутора: Молхем Баракат, Valery Безхенар, Wilhelm Браше, Андреи Chaban, Јаке Dinnen, Max Gafovskiy, Алина Gallo, Мендел Грошман, Аиманиа Хикари, Ивана Максић, Нада Мезина, Владимир Миладиновић , Али Мустафа, Nickolay Омелћенко, Дебра Reymundo Алисон, Хенрик Рош, Фаигел Лазебник.

Изложбу реализује Центар за истраживање и едукацију о Холокаусту - ЦИЕХ, у оквиру програма ЕПКНС 2022, програмски лук "Тврђава мира".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести