Изложба студената Академије уметности у „Свилари”

У културној станици Свилара (Ђорђа Рајковића 6б) вечерас у 19 часова отвара се изложба “Quo vadis homo?” коју чине радови студената Академије уметности у Новом Саду.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

На изложби ће бити представљено више од тридесет радова у форматима попут текстуалних видео игара, стрипова, гиф анимација, илустрација, архитектонских пројеката, видео пројекција и скулптура чије су теме Човек и машина, Уметност и технологија, Живо и неживо. Овом поставком се отвара прва регионална конференција о платформској економији под називом The Reshaping Work Conference East and Southeast European (ЕСЕ) Edition. Управо радови студената би требало да проблематизују теме о којима ће се дискутовати током прве академске конференције о платформској економији у овом делу Европе коју организује Центар за истраживање јавних политика. Значај организовања изложбе овог формата и теме препознала је Делегација Европске уније у Републици Србији која је финансијски подржала њену реализацију.

Reshaping Work је непрофитна иницијатива са седиштем у Амстердаму, покренута 2016. са циљем да на једном месту окупи различите актере како би заједнички разговарали о будућности рада које доносе интензивне технолошке промене и пронашли начине како да будућност рада обликују у новим околностима. Иницијатива је у међувремену прерасла у низ регионално организованих догађаја широм Европе (Барселона, Амстердам, Стокхолм, Нови Сад а у припреми су Мадрид, Цирих и Берлин).

На отварању изложбе ће говорити Бранка Анђелковић, директорка Центра за истраживање јавних политика, Синиша Бокан, декан Академије уметности у Новом Саду и Немања Миленковић, директор пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

        Н. П.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести