Карл: У позориште вакцинисани или са негативним тестом

БЕОГРАД: Размотрићемо и инострана искуства, попут примера Бродвеја где ће позоришним представама моћи да присуствују само вакцинисани и они са негативним тестом, наравно уз примену свих других постојећих епидемиолошких мера, попут ношења маски, рекао је Тањугу Иван Карл градски секретар за културу.
Сирота Милева из Босне у нашој цивилизацији године 1878.
Фото: И. Прерадовић/ НП Суботица промо

Говорећи о старту предстојеће позоришне сезоне у Београду, Карл је истакао да ће у наредних десетак дана интензивирати разговоре са директорима престоничких позоришта, и пре свега представницима Градског завода за здравље, како би крајем августа изашли са одрживим моделом, са којим би смо се обратили кризном штабу.

Ако доносемо одлуку да позоришним представама присуствују само вакцинисани или они са негативним тестом на ковид 19, то би могло да значи и искоришћавање пуног капацитета дворана. Можда је то путоказ за ову јесен, не само за позоришта већ и за биоскопе, који су да подсетим, поднели много већи терет епидемије ковида јер су најдуже били затворени и најспорије успоставили репертоар, истиче Карл.

Како каже, ударна биоскопска публика је генерацијски млађа од позоришне, и да је реч о популацији која је, нажалост амбивалентна према вакцинанцији и коју треба анимирати.

Већ сам разговарао са појединим .приказивачима и продуценатима о евентуалном подстицају у виду промо улазнице за свакога узраста између 16 и 25 година ко на дан или до седам дана од вакцинације донесе потврду о имунизацији, па да може бесплатно да погледа један филм по избору са текућег репертоара. Ускоро нас очекују три потенцијално велика домаћа филмска хита, "Тома", "Јужни ветар 2 - убрзање" и "Нечиста крв" који имају велики биоскопски потенцијал и значило би и за приказиваче и за продуценте да се приказују у пуним дворанама, казао је Карл.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести